Allsång till akvarellkursen

Akvarellkurs en gruppbild på Skeppsholmens folkhögskola

Klockan är strax innan åtta på lördagsmorgonen. Jag slår in koden till Skeppsholmens Folkhögskola och bär in allt material i kurslokalen. Ställer i ordning borden och dukar dem med vattenglas, svampar, akvarellpapper och bilder vi ska jobba med. Kikar på klockan, det är cirka en halvtimme tills de kommer börja droppa in; kursdeltagarna som ska måla akvarell med mig i helgen. Jag går ut i köket och sätter på kaffe, skär upp lite frukt och ställer fram koppar, fat och servetter. Kikar ut genom fönstret och ser någon lite längre bort, bärandes på en otymplig väska som jag gissar innehåller både färg, penslar och förhoppningar. Jag öppnar dörren till den vackra gamla byggnaden från 1700-talets mitt och välkomnar henne in.

Sedan 2013 har jag hållit akvarellkurser i egen regi. Och det har varit en sann ynnest att få träffa på så många härliga och glada människor under dessa år. Under helgen vi tillbringar tillsammans är det som att man blir vänner och lär känna varandra en bit. Framför allt så ingår vi alla i ett gemensamt sammanhang, nämligen kärleken till att måla akvarell. Sammanfattningsvis är det med viss tomhet jag städar och packar ihop på söndagskvällen. Som att festen har tagit slut och alla vännerna gått hem.

Akvarellkurs sommaren 2021?

Som jag längtar tillbaka till dessa festliga tillfällen. Det är nu ett år sedan som jag höll min sista akvarellkurs. Därefter blev inget sig längre likt och resten är historia med den saken. Men nu är det ett nytt år och kort sagt ser våren mörk ut för att välkomna nya akvarellentusiaster till Skeppsholmen. Min förhoppning är istället att kunna planera något för sommaren! Eventuellt med färre deltagare åt gången, beroende på hur Coronaläget ser ut lite längre fram i vår. Så, anmäl gärna ditt intresse för kommande akvarellkurser här och fram till dess, ta väl hand om dig.

GDPR note: Personerna på bilderna har vid tillfället godkänt digital publicering.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: