Den galna mammamålaren

Kvinna som tittar på sin son med kärleksfull blick

Min son säger alltid att jag inte kan måla människor. Han menar att de bara har ett och ett halvt ben istället för två, och att det inte ser naturtroget ut. Jag försöker förklara för honom att jag gör det medvetet, just för att skapa en rörelse i akvarellen. Två hela och raka ben ger inte känslan av att de är på väg någonstans, mer som att tiden står stilla och inget händer. Och det är ju det sista jag vill med mina bilder.

Idag var en “vobbardag”, vilket betydde att jag hade min fantastiskt rolige och kreative son hemma. Vi bestämde oss för att göra en liten film om de omdiskuterade benen som vi är så oense om. Han fick göra sin version och jag min. När jag placerade dem bredvid varandra såg de ut att hålla varann i hand. Lite som vi kan göra ibland, fast vi tycker olika.

Sagan om ett och ett halv ben

Lämna ett svar

%d