Byt Perspektiv!

Ibland kör man fast i måleriet. Tappar lite inspiration och känner sig otaggad. Och missförstå mig rätt, jag älskar att måla de motiven jag gör, jag behöver bara förändring ibland. Något nytt, och framförallt något som utmanar mig. Något som gör mig osäker på om jag ska klara det och något som glädjer och triggar mig om jag gör det.

En sak jag har svårare för är t ex fågelperspektivet. Det är knepigt och därför inte något jag vanligtvis utgår ifrån när jag väljer motiv. Jag letade därför upp en bild på måfå som jag utgick ifrån och körde igång. Och även om det fortfarande var en restaurangmiljö med rutigt golv blev det ändå ett nytt tänk för mig.

Och lyckades jag? Jo, det är ett visst fågelperspektiv men inte så mycket som jag hade velat. I mina ögon skådas restaurangen kanske från några trappsteg upp. Och blev jag glad och triggad? Ja, det blev jag. Trots att jag inte nådde ända fram med perspektivet så blev det en härlig målning. Och framförallt triggade det mig till att fortsätta gå utanför min komfortzon lite oftare. Så kör du fast i något, byt perspektiv, vad det än i livet kan handla om.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: