Från konstnär till lagerarbetare

Förra veckan kom mina efterlängtade konstbrickor och de fick en hejdundrande start med massor av beställningar. Och beställningar betyder distribution. Och distribution behöver emballage. Som kräver tid. Och mycket tejp.

Som enmansföretagare är man verkligen allt i ett. Först och främst är man uppfinnaren. Sen blir man producenten som skapar den potentiella försäljningsprodukten. Man är även leverantören som transporterar den färdiga varan ut till sina olika försäljningskanaler. Jämte detta är man copywritern, designern, strategen och kommunikatören som jobbar med den digitala marknadsföringen av sin produkt. Och inte minst är man sin egen ekonomiavdelning med både bokföring och fakturering. På det kommer administration och pappersarbete som säkerställer att inget missas däremellan. Och så slutligen kommer logistiken och lagerarbetet. Den kanske mest tidskrävande rollen. Varan ska skyddas, packas och tejpas för att sedan få en fraktsedel och skickas iväg till kund.

Så, om det var någon som nu trodde att konstnärslivet var glamouröst har misstagit sig. Men jag älskar varenda minut av det (ja, nästan), även om det nu innebär att jag krälar runt på alla fyra och paketerar för glatta livet. En lagerarbetare måste göra vad en lagerarbetare måste göra. Yrkesstolthet i varje liten del, helt enkelt.

Och sist, har du missat att beställa en konstbricka? Jag har fortfarande lite tejp kvar. Och en och annan bricka.

Konstbrickan är gjord i trä och mäter 38 cm i diameter. Den är tryckt i en begränsad upplaga och har det omtyckta motivet “Hang in there”.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: