#vågavägrakulturdöden

Våga vägra kulturdöden – orden tror jag myntades av min fantastiskt kreativa konstnärskollega Marika Lang här i Coronans vinter. Eller om det var vår, sommar eller höst, orden gör sig ju gällande när som. Och hon har så rätt! Självklart ska vi fortsätta tänka på ansvar och solidaritet och det är ju det som är det fiffiga i det hela. Man kan få både och, nämligen.

Det Coronan inte tänkte på var att hon slog till i en digitaliserad värld, till skillnad från Spanska Sjukan som för hundra år sedan kunde härja fritt i det analoga livet. Så, i vissa små delar av kulturvärlden gick det att överlista henne om man var någorlunda datakunnig och kreativ. Att våga vägra hennes framfart och förödelse och hennes illa valda planering att komma på besök. Visst, det var inte lätt men med vilja går det mesta. Och man slapp i alla fall dö.

För ett år sedan visste jag inte vad Zoom var. Inte heller var jag särskild positivt inställd till all näthandel, för att inte tala om att visa konst online. Det skulle ju upplevas på plats! Men när vi prövas tvingas vi att tänka nytt, och för det får jag väl nästa tacka Fru Corona. Inget ont som inte har något gott med sig, som det ju heter.

Idag börjar alltså min digitala akvarellutställning hos Galleri Melefors. Tillsammans med konstnärskollegan Christian Koivumaa visar vi våra respektive målningar och berättar om vår konstresa. Med helt skilda uttryck vill vi visa på vilken bredd och mångsidighet det finns i akvarellens fantastiska värld. Och det går alldeles utmärkt att göra det digitalt.

Fredagsfilmen – Att måla vått i vått

Stort tack till Galleri Melefors personal som var hos mig i veckan och filmade lite målarsekvenser, och för att jag får använda filmen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: